Тој ја работи највалканата работа во светот – чистење после убиства

0
loading...

Џош Марсден веќе 10 години е вработен во службата за чистење на крими сцените. Неговиот тим ги чисти куќите откако крвавите трупови кои се предмет на кривично дело – убиство ќе бидат изнесени од местото.

Службата мора да ја исчисти крвта од ѕидовите, подот, креветите, а некогаш и самите ги пренесуваат труповите.

loading...

Џош вели дека најтежок дел од работата е миризбата – при што дури и маските не можат да помогнат зошто неретко труповите се пронаоѓаат од страна на полицијата со денови по убиството поради почнатиот процес на распаѓање, смрдеата е неподнослива.

Во некои случаи труповите веќе се нападнати од разни инсекти и стаорци.

Обично чистење на една соба трае неколку дена, но ако се во прашање цели куќи процесот на дезифекција и длабинско чистење трање подолго време.

 

Извор:sitel.com.mk

loading...

Остави коментар